MALATYA / YEŞİLYURT - Mahmut Şahin Balarısı İlkokulu

Hayırsever işadamı Sayın Mahmut Şahin BALARISI kimdir?

1937 yılında, Çırmıhtı´da, yani Yeşilyurt´ta doğdu. İmkansızlıklar nedeni ile, çok istediği halde okula gidemedi. Genç yaşında   hayata atılmak zorundaydı. Birçok hemşerisi gibi geçimini, evin alt katında işlettiği dokuma tezgâhlarından kazanıyordu. O da bu yolu tuttu ve genç yaşında tekstil   sektöründe çalışmaya başladı.1960 yılında Habibe Hanımla evlendi. İbrahim ve Mahmut adında 2 çocukları   oldu. Vatani görevini tamamladıktan sonra döndüğü ilçesinde işlerini büyütmek   istiyordu. Ancak ilçede yeteri kadar elektrik yoktu. Çok uğraşmasına karşın Belediyeden atölyesine elektrik alamadı ve 1968 yılında İstanbul´a taşındı. İstanbul´da tekstilden kazandığı parayla bir iş hanı yaptırdı. Bir gün çek tahsilâtı için bir banka şubesine gitti. Okuma-Yazma   bilmiyordu. Banka memuresinden çekin üzerine ismini yazmasını rica etti; O ise "Çok işim var, sizinle ilgilenemem..." karşılığını verdi. Sayın Balarısı işte o gün bu gün şu anda içerisinde yüzlerce öğrencinin   eğitim ve öğretim gördüğü, Malatya´nın en modern okullarından birini inşa etmeye   karar verdi."Ben okuyamadım, cahil kaldım, bari yaptıracağım   okulda çocuklarımız okusun, cahil kalmasın" idi düşüncesi. Kendisi temelinin atıldığı ilk günden bitene kadar okulun yapılışını   heyecanla bekledi, her tuğla konduğunda büyük bir mutlulukla takip etti. Okulun   açıldığı gün hayatının en mutlu günlerinden birisini yaşadı. "Bu okul da artık benim bir çocuğum" diye tabir ettiği bu güzide eser 1.200.000 YTL´ye mal olmuştur. Üstelik   planlanan inşa süresinden 8 ay önce tamamlayarak bizlere kazandırdığı için Sayın Mahmut Şahin BALARISI´na şükranlarımızı sunuyoruz.

Yayın: 17.10.2016 - Güncelleme: 12.11.2020 10:47 - Görüntülenme: 4077